RSS

akhirnya..

berakhirlah penantian selama ni..
ku dpt posting perlis..alhamdulillah..berkat rezki anak dan doa suami..
skolah mana xtau lagi..tp xkisahla mana2 pun..
aritu dah p JPN..depa kata kawasan mata ayer ada kosong..
klau dpt sana kemungkinan besar akan pindah..
so nnt akan d update my new add kot2 sapa2 nak antar kad kawen ka apa2 ka..hehe
org JPN perlis bitau 2org ja cikgu tesl masuk perlis..dia kata pelik gak cana bleh dpt sbb bln6 aritu org mintak transfer ikut suami tp xdpt pun..aku berpegang pada rezeki..Allah maha mengetahui dah setaun ku redah melaka-kedah tiap2 minggu..baguihla jpn perlis layanan baik ja..mintak2 nnt dpt skolah yang best jugak..amin..

owh smalam dpt emel dr my student 5 arif..cam xcaya ja yg antar emel tu yg paling nakal nak mati..haha sory to use that word..setiap kali masuk kelas tu klau xjerit nama dia xsahla jawabnya..xcaya pulak leh berubah jd begitu baik n polite..xla terhegeh2 mengada2 lg..ku pun xtau ku buat apa..just ngajar nk bg budak2 tu suka dgn bi..ku ni mmg jenis xreti nak sembang2 kosong dgn budak..smpai anak cikgu pun ku xperasan..smua ku treat sama ja..smua kena marah sama je..wpun ada student yg kusuka tp ku nak marah ku marah jugak..mrh nk bg pandai..marah sbb syg..ku tetap akan ingat depa sampai bila2..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

permata hati

Rindu sgt dgn anakku ni..yg sembilan bulan dok dlm rahimku dan kini dah membesar dgn sihat..alhamdulillah..
huhu wpun 2ari je lg nak blk tp rs mcm nk cpt2 je lg..
gmbr2 amik time blk 3minggu lpas..
xsbar nak blk tgk gelagat terbaru iman..hehe
gambar randomnly je ye..enjoy..

muka fresh pagi2..bangun mandi main2 mintak coco crunch+corn flake..


nak semayang tp seksi..huhu

belemoih ja dok main xbenti2..suka sgt main kat ndoi..suka buat muka camtu plk..

bergaya dgn spekmata ummi..

haha tgk tu slamba ja dia masuk main dlm tu..xpeduli kat org keliling asalkan dia dpt main..budak yg dkt dgn dia tu lg besar tp pelik apa ntah sat2 dok perati iman..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Graduation Dinner

2days more to go..hehe sat ja dah nak abeh praktikum..
ok just nak share gmbr time graduation dinner..
alhamdulillah wpun kena extend setaun tp byk hikmah n kebahagiaan yg ku dpt..
hehe enjoy d piccas..hehe recycle baju nikah ja..seb baik celuih lagi..

with d coordinator..dr annisa

with adik2 yg setahun belajar bersama2..=)

with my housemate during practicum..yg best sgt sbb menceriakan musim praktikum yg agak stress...grateful having all of u as my housemate=)

last but not least..luv u sis..remember our memorable moment together..we shared thick thin during 1st n 2nd sem rite..cpt2 kirim berita gembira k=)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cepatla berakhir..

Xtau nak mula dari mana...dah lama xmenulih..hari ni bermula dgn agak xbes bgku..hari yg suram,muram dan kelam..mood arini sama mcm cuaca kat melaka pg td..gelap pastu ujan..rasa betul2 nak teriak tp aku masih bleh btahan..gelap ja tp ujan dlm ati..mungkin klau bukak mulut bcakap trus ujan jugak kot..btahan smpai blk umah nangis sorang2 dlm bilik..ok dah..lega..hati dah sejuk..mcm ni la kan kehidupan..makin kita byk bersabar makin besar dugaan tu mai kat kita..iya sgt byk PENGALAMAN dan PENGAJARAN yg aku dpt sepanjang praktikum ni..hanya mampu berdoa moga2 ada berita baik d penghujung semua ni..perasaan buat masa la ni..cepat2lah abih praktikum..xsabarnya rasa nak cpt abih praktikum..huhu..buat kwn2 yg sudi tlg masa ku susah ku sgt3 menghargai..moga2 Allah tolong mudahkan urusan korang nanti..amin..

tp ada perasaan sedih jgkla nak abih praktikum ni sbb dh mula rapat n syg kat budak2 tu nak tinggai dah especially 5arif..yg bes dan menghiburkan kat skolah sbb ada budak2 tu jela..hepi ja dgn depa..berbaloi rasa penat buat bahan prepare macam2 utk depa yg btl2 appreciate..moga2 depa besar jadi org yg bguna..tp ada gak time tensen klau masuk klas 3arif yg xreti2 nak diam..time aku cool ok la bleh btahan lg tp mcm td dahla tgh btul2 xdak mood mulala aku pun hangin satu bdn..huhu geram ja..3arif memang btul2 menuntut kesabaran yg sgt tinggi..xsuka nak mrh sbb bila mrh jd penat..tp tpaksa mrh gak sbb xreti2 nak dok diam..ada sapa2 ada tips utk bg budak2 ni diam ckit x..lg satu yg xbes asik kena relieve..heran tul cikgu punyala ramai tp still kna relieve gak..musykil haku..

owh..lega dan alhamdulillah...smua observe dah setel..paling xleh lupa kmarinla..final observation..dah habaq dah kat depa "teacher masuk lpas rehat ganti time math..sbb pensyarah teacher nak mai..ni yg las paling penting"..risau gak takot depa masuk lewat ka kelam kabut ka..memang aku pk mcm2..bunyi ja loceng kluar rehat tahap 2 ku pun mengangkut bahan2 teaching aids belambak2 naik tingkat 4..klas depa atas skali..siap kna mintak tlg student angkat brg kmarin sbb memang xleh bwk sniri smua..sbelum ni mmg xsuka nak suruh depa angkat2 brg..xbes rs nak arah2..so smpai ja kat klas 5arif ramai ada dlm klas xp rehat..heran gak tp ku suruh depa p mkn cpt2..depa p bli roti ja mkn dlm klas..depa kata takut lewat kesian kat teacher..ku betul2 terharu..depa tnya ja nak tlg prepare apa2 x..ku pun pesanla apa2 yg patut kat depa..memang sharp 11.05 bunyi loceng rehat smua dah ready..mcm xcaya ja..madam ngan kak zizah masuk ja trus bleh stat..smua sgt behave n senyap ja tumpu perhatian..ku plk rs pelik sbb ku cakap ja kat depan xdak selang seli nak tegur suh diam ka apa ka..hehe..besla sbb depa mmg enjoy dgn lesson ala2 game n btul2 particpate dlm xtvt grup n xbising sgt pun..

yg xbes n rasa terkilan sbb ku rasa mcm lect pembimbing ku xnmpk sgt pun effort ku..yela dia puji ckp bes kreatif enjoy tp markah mcm ku xbuat apa2 je..huhu..dia ckp nak bg ku B je..agak sedihla kan..ingatkan blehla dpt A- ke..huhu ambitious sgt ke aku ni..klau aku malas or ada aspek yg memang aku xpatut dpt aku xkisah sgt..tp entahla..xtau nak pk..jiwa rasa kosong..hati rasa kosong..last2 redha jela..mungkin ada hikmah yg Allah ltak kat depan yg aku xnmpk lg skarang..moga2 skolah posting yg aku dpt nnt adalah tempat yg aku bleh tingkatkan prestasi aku utk anak bangsa..biarla jd tmpt yg gembira n bahagia cari rezki halal kat ctu..semua terserah padaNya..aku pasrah..

sesapa yg baca kat sini tolongla sama2 doakan aku dpt posting perlis or kedah..xlarat dah nak bdebar..tunggu jela kabar berita..dah mcm2 cerita dpt tp xkeluar pun lg..dah xdak nak buat apa ni mulala dok teringat anak ja..huhu dah setahun berjauhan dgn anak..harap sgt lpas ni dpt dok sama2 n dpt tgk dia dpan mata hari2..sapa mau cuba rasa apa yg aku rasa..hehe..pengalaman yg tersangatttttttttla bermakna..huhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

mural n exam

minggu ni bebudak tu exam..rilek takyah wat lesson plan..tp bercakap xrilek jugak..mana taknya depa buat peksa 10-15minit dah siap pastu mulala xdok diam..pusing kiri pusing kanan..main eraser main kapaiterbang..macam2..hai anak2..td xlarat dah nak suh depa dok diam..suruh smua bangun n main simon says..terus besemangat budak2 tu..at least main sambil depa dapat blajar vocab baru..hehe sbb teacher nya dah boring nak marah asyik suh "diam" "diam"..hehe..ni la muka2 student2 comelku 3arif yg ala2 khusyuk 15minit je tu..


dah free kan this week so amik peluang buat mural seksiap kat skolah..kemarin lukih n kaler ckit..arini dah siap kaler smua..tingal nak buat outline je lagi..esok insyaAllah setel..i did on the drawing n colouring the pictures..my partner did on d wording..

haha bab mengaler memang beriya..tengah hangat pun sanggup..
taraa..inilah hasil kerja me n my partner..

ni ja yg termampu kami hasilkan buat warga sk gangsa..terimalah seadanya..=)
bes sbb my mind dpt create ayat from d word GANGSA..suka sangat reka2 mnemonic bila nak peksa kan..so hentam jelah sesuka suki hatiku..huhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::feeling::

pagi tadi baru smpai mlaka..
walaupun 2ari ja kat umah tp bahagia sgt..sbb dgn iman n hubby disisi..
ummi already miss u dear..huhu
lately ni feeling ckit n asyik teringat ja kat iman..
saba2 sat ja lagi nak abih dah..
let's enjoy d pichas=)

pakai kepiah abah dia zaman skolah dolu2..hehe mcm ustazla anak ummi ni..

dah pandai buat muka busuk2..
klau dia xmau apa2 xyahla nak pelawa or 'umpan'..selamber derk ja kata 'tamau'..hehe
iman yg xdok diam dlm keta..kdg2 xmau kat ummi nak p kat abah tgh drive...eeeuuu sabo jela..

add: today was teacher's day celebration at my school..so and so la..xmeriah sgt..cuma bes tgk persembahan student ja..dptla jgk hadiah ckit..tabung burger, balang kaca perhiasan lurve2, mini pasu bunga, bunga, pencil case n cards..thanks for all..

kita boleh terima..
kopi tanpa susu,
malam tanpa lampu,
kari tanpa lembu,
burger tanpa keju,
tetapi bukan sekolah tanpa guru.
"SELAMAT HARI GURU"

I always remember what my mum said..ajar anak orang baik2 klau kita nak org ajar anak kita baik2..senang ckp what u give u get back..klau org xbalas kat kita..insyaAllah Allah balas kat kita..samada cepat dgn lambat je..wait n see..yg penting ikhlas..=)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

TRIPLE HAPPINESS

to my dearie MAMA with lurve..
this May is really special for u..

happy birthday..
happy mother's day..
happy teacher's day..
happy happy n happy..

semoga mama dilimpahi rahmat Allah..
jasa mama pada kaklong xkan kaklong terbalas..
mama yg bersusah payah mengandungkan kaklong..
mama yg menahan jerih sakit melahirkan kaklong..
mama yg membesar dan mendidik kaklong..
trimakasih kerana menunjukkan jalan yang mana kaklong berada sekarang ni..
smpai la ni pun mama sentiasa membantu kaklong..
mama tolong jaga anak kaklong time kaklong blajar ni..
mama tolong macam2..memang xterucap xterkira..
kaklong sayang mama sangat2..
kaklong harap iman akan sayang kaklong macamana kaklong sayang mama..
kaklong nak jadi macam mama..
mama sabar mama baik..
tp kaklong kena usaha lebih lagi..
jauh lagi nak jadi mcm ma..
apapun..mama is THE GREATEST MUM IN THE WORLD..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

happy moment

besnyela dapat jalan2 dgn iman n hubby..asyik mengadap keja ja tiap2 ari..
i really need rest n i appreciate d moment..

makin geram tengok aksi2 anak ummi ni..qenyih ja kejanya..
iman ni suka sangat bila jumpa member2 sebaya dgn dia..ni dua pupu iman..
ni kat ecopark bukit merah..teruja tengok rabbit..nak sua jari dia kat rabbit tu..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

last week balik memang berbaloila walaupun penat...
blk jumaat sampai kul 2pg kat kedah..
ari sabtu tghari balik yan kampung hubby ada knuri smpai ke malamnya..
ari ahad p taiping plk knuri spupu ma..konvoi ngan famili makndak..bes gak p ramai2 camtu..sempat gak p tasik kat taiping tu jalan2..nak p zoo taiping tp org punyala ramai..kensel pastu p bukit merah..

i really love this moment...very happy n enjoyable..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sekian lama

lamanya xmenjenguk umah alam maya ni..hehe
peh dasyat betoi penangan praktikum ni kan..
diam xdiam duduk xduduk dah nak masuk minggu ke 5 praktikum dah nexwik..
cepat2la berlalu n berakhir..xsabar nak posting nak dok dgn famili..insyaAllah..

stakat ni dah 2kali kna observe..skali dgn guru pembimbing n skali dgn lecturer..okla ada yg ok ada yg xok..biasala kan byk lagi yg nak kena improve..alhamdulillah makin lama dah makin get used dgn school esp anak2 didikku yg cumil2 n naughty2 tu..huhu xlarat nak garang nak marah dah xkemananya bukan depa takut sgt pun denganku..huhu ingatkan dah cukup cengey dah upanya camtu masih dikira biasa..haha..sronok ja time buat bahan kaler2 reka2 actvt..paling segan tang buat lesson plan tu la..hehe klau bleh buat simple2 ja kan bes..yg penting cukup bahan n mengajar tu lebih penting kan..lesson plan gempak pun PnP xmenjadi buatpa..hehe xtaula betul x tanggapunku ini..

alhamdulillah result final exam pun dah release..bersyukur sgt2 tengok result tu..thanx so much utk abg yg bg sokongan time studi..doa xputus2 dari ibunda tersayang..abah yg sentiasa antar mesej bertanya ambik berat tiap2 kali abih setiap paper..adik2 dan semuala..iman yg jadi semngat paling kuat ummi utk blajar..sbb nnt ummi nak tunjuk kat iman..ummi ngan abah bleh buat, iman mesti boleh buat jugak..dan yg penting ummi nak iman dahulukan yg wajib dr sunat..dahulukan agama ukhrawi dr duaniawi..

sejak praktikum ni 2minggu skali baru balik umah..xpa bertahan sat ja lagi..sat ja nak abih dah ni..sian iman tiap 2minggu skali jumpa ummi xleh berenggang langsung..ummi p toilet pun dia qeyau..merap ja kejanya...sayang sangat kat anak ummi ni tau..doa tau bg nnt ummi keja dpt posting kat sana kita bleh dok sama2 smua ngan abah n iman..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::to my HERO::

entry ni specially for my dearie hubby..
thanx for everything..thanks a lot abg..

aritu b4 exam..i spend 9days at home..buat shotnote kat umah..sbb pk punya pk rasa mcm xleh study kat umah sewa kat mlaka..rasa serabut tension sedey mcm2..so decide balik umah spend time dgn family sambil2 studi..alhamdulillah efektif jugakla..sbb hubby byk membantu..tlg tengok2 n uruskan iman..
hehe tgk tu aksi iman lpas dmandikan abahnya..siap berbedung bagai..layan jela..=)


ecewah tgk tu rilek ja dok atas kaki bah dia sambil fokus tgk tv..bes ja abah melayan..

tiap2 ari mkn kat luar..xmsk pon sepanjang balik study week aritu..hehe thanks bang sbb sgttttttt memahami..tetiba je rasa mcm nak amik master..padahal sbelom ni cam malas je nak sambung..huhu


ni dinner kat MAI CAFE..for me decoration kedai ni unik sbb meja mkn dia guna mesin jahit n presentation food dia best..tp rasa food dia biasa2 je..not up to my expectation..hehe sbb ingatkan cam bes sbb dpt tau psl restoran ni kat forum cari..bolehla..lunch kat restoran pokok sawa..yg msuk jln2 cari mkn tu..memang besla food dia..mskn kampung yg secukup rasa..puas sgt mkn krabu mangga, asam pedas pari, sambal keli, pajeri nenas..nyum2..

baru2 ni hubby mai mlaka..xbawak iman pun sbb nak angkut brg pindah umah..so ala2 honeymoon gakla...hehe lama dah xberdua duaan..kira ala2 pre celebration our second anniversary..me dah bg present in advance for my dearie hubby for our 2nd anniversary..sat je rasa dah 2tahun dah..hehe pray our love getting stronger n kekal ke syurga..amin..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ronda2 penang n new baby tesl


TARAAAA....presenting d second baby tesl..baby girl shik yg kiut miut..yg atas tu gambar fresh from oven..hehe shik mms kat me just after she delivered..yg bawah tu time me p melawat kat umah dia..tp baby tu xbangun pun..baek ja dok tidoq..dgr cite ramai lg yg on d way..mekna xsure dh deliver blom.adala beberapa org lg..all d best to all of u=)welcome to d club of young n vogue tesl mummies..hahaha..



ni iman kat birthday celebration anak spupu my hubby..tgk tu naek beskal org..sian iman xdak beskal..haha..walker pun xbrapa nak naik..xtaula klau beskal tu lama mana dia beminat nak naek kan..anak me ni prefer mengaktifkan dirinya merata2..p sana sini panjat sana jln kuar masuk bilik..xdok diam langsung..gmbr kat atas tu time tunggu huby smayang..syok sgtla klau ltak dia kat tempat driver..dok pulas stereng n jenguk2 luar..


ni kat pizza hut..ada sorang pekerja turajindok melayan iman..xpecaya bila bgtau iman boy..dia kata nmpk mcm girl ja..huhu anak me boy tau..muhammad iman aisy fudhail=)


aritu p penang first time naik feri dgn hubby n iman..
slalunya p ikut jambatan ja..yela p pun kalut2..
tp aritu p rilek2 p jln2 kat chowrasta borong jeruk byk2..
beli tudung bawal yg lawa n murah n baju upin ipin utk iman..


iman suka bila bg dia pkai baju tu..dok kelebek ja gmbr kat baju dia..
2 ari lpastu p penang lagi..p besdei 2pupu iman n p tgk d second baby TESL..
anak dara shik yg cute..bes sgt dpt jupa shik..sembang2 gosip2..
smpai dkat sejam dok sembang xsedar..sib baik hubby xkisah..
ralit dok sembang dgn shik dlm bilik..kluar2 tgk iman dah tertido atas riba hubby..hubby dok sembang dgn husband shik..bilala nak gather2 lg..hehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Copyright 2010 Iman Inspirasi Ummi. Designed by : EZwpthemes.
Blogger Template Brought to you by Anshul