RSS

_tag from ALYA_

ni tag pertama utk blog sy yg dterima dr alya..
hehe dah lama dah tlupa nak buat..

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
handphone rsnya..sbb bila berjauhan ni tu la alat penghubung rindu..huhu

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
kueh kat makcik blakang maktab..utk dinner..kehkeh..

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
dah kawen dah..=)

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
hingga ke syurga..klau kat syurga nnt bleh pilih sy tetap akan pilih my hubby..

5. Adakah anda dilamun cinta?
sentiasa..kan abg kan..setuju x..huhu

6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
restoran andalas depan maktab..dgn alya..dodua ngidam tomyam..

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
buku poem..utk keja literature..tp abg yg byr (tenkiu2)

8. Apakah nama penuh kamu?
Nurul Ilyana binti Ahmad Zamri..

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
of course MAMA=)

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
dulu2 sy tringin nak tau n jupa sapa bakal suami sy..skrg dah tau dah..

11.Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?
Chenor, Izan, Ona, Alya, Safirah, Kamilah, Ummul..

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
ye..kat umah sewa cucian tangan..kat umah sendiri cucian mesin tp sy jgk yg proses..samala kan.

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?
Mekah n Itali

14. Pelukan atau ciuman?
Both..especially my lovely son..iman..ummi rinduuuuuu iman..

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.
baik, rajin, pembersih, sgt teliti n takut sgt2 dgn kucen (seriously)..ngehngehngeh..

16. 8 perkara yang amat saya gilai
beli baju utk my son, jalan2 window shopping, lamb chop, mskn mama especially sambal belacan, reka mcm2 bahan utk MT, lukih2 n kaler2, try masak resepi baru n decor rumah..

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
lor, what the.., haaa..., iman, bismillah.., Allah, emmmm, ok..

18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca.
Sakit
Mastika
PaMa
Uncle Courages
Poems
Membina Cinta Sayang
Mingguan Wanita
Novel xingat tajuk..huhu

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali.
Ayat2 Cinta, Ayah dan Ibu, Andai Kutahu, Dikir Barat Aye Serama, Isteri Solehah, Anak, Puteriku Sayang, Cahaya Mata

19. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu
Kena kuat, sabar dan sabar, lebih tolerate, tahan dgn kata2 org, byk bertenang, believe in myself, kurangkan sensitif, jgn pikir bukan2 sgt..huhuhu

20. Mari meng'tag' 8 orang lain.
izan
aesha
zatul
delly
fauzan
bibot
zack
azreen

p.s:klau dah penah buat..just ignore my tag=)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

visual art class

its interesting when a tesl teacher need to learn art..
adala bakat2 terpendam sikit2..haha..

in d 1st class:

cikgu bg arahan suh kaler guna crayon..kalerla sesuka ati sesedap rasa..ni la hasilnya..

pastu atas permukaan tu akan dicat hitam menggunakan 'pelaka'..

rupa2nya nak kena buat teknik GURISAN pulak kat atas tu..

alamak jenuh nak cari idea nak buat apa...n finally..taraaa..

finally..i can make it..dedicated to my iman aisy fudhail..ummi loves u..

next:
belajar teknik batik..
cara2nya..lipat2 tisu mengikut kretiviti masing2..
then celup dlm pewarna..
then bukak tisu tu pelan2 utk mendapatkan hasilnya..

ni 2nd try..1st try hancus xmenjadi..bkn senang tau nak buat ni..huhu

ni bkn stakat melipat tp siap dgn menggulung tisu..hahaha..ape2 jela

my art works..bolehla seadanya..

last:
teknik tiupan..
ni time kat skolah dolu2 penah buat..
tp buat kali ni mcm semput ckit..jenuh nak meniup..
klau rasa2 nak kempiskan perut blehla try buat benda ni..

penat wooo nak tiup..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

i will survive..

its amazing when i'm here at malacca during weekend..
but what to say..alkisahnya kelas ganti yg xde kelas pun sbnrnya tu..
huhu it's ok i can finish my tons of work..
n i've microteaching literature on monday..pray for me..

tipu sgtla kan klau xingat iman..
wpun still crying but i feel better than last sem..
lgpun next week cuti seminggu..yeehaa..

ni aktiviti dgn iman+hubby last week..
ronda merata cari buku poem..huhu thanx dear for patiently accompany me..

i've no reason why n what my son laugh at..hehe

tgh tengok plan sbb xtau katna popular jusco perda..malas nak melilau..

time driving kna fokus btol2..

ok jenguk ckit tengok line clear ke x..

haha sbenarnya ummi yg excited lebih nak bagi iman naik menda alah tu..tp sat ja pun iman sronok dok dlm tu..pastu mulala merengek sua2 tangan suh dukung n nak kluar..rimas agaknya dok dlm tu..cana tgk budak lain rilek ja dok dlm tu ek..iman ni cpt boring kot..huhu


ni malam sbelom ummi nak bertolak balik mlaka..kena kurung iman dlm bilik baru ummi bleh tengok iman main tanpa sebarang gangguan..

main dengan purse ummi..

nmpk cam sedap ja..try rasala..UMMI REALLY2 MISS U MY DEAR..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

jalan2 makan angin 2008

we had a great holiday with my family..for 8 days..
thanks mama for inviting us to join n treat us..
really happy especially with iman n hubby..hehe
straightly went to pontian..my cousin akad nikah n kenduri..
then on d way back we had our holiday..
sori gambar berterabur xtersusun..
tgh malas sambil buat esaimen literature yg ntah apa2..
owh daku tersangatla malas..huhu
enjoy d pictures..

MALACCA:

muka merah ja..sepanjang pjalanan iman selsema..kesian anak ummi ni..


haha ummi pun nak interprem gak..mahkota hotel, melaka..


eye on malaysia melaka..iman dah mula ngantuk..


bila iman ngantuk n mula merengek..sumbat je dgn puting.hehe with vogue tokmama..

GOMBAK (B4 MOVE TO GENTING):

dah puas tidor..bangun segar ja bleh continue mengaktifkan diri..


iman with mcd mascot..at petrol station gombak..near uia..

JOHOR:

perkampungan nelayan kukup..iman keletihan..



penghujung benua asia..diatas lautan..huhu agak scary n bedebar..


jambatan panjang..nun jauh menyusur dr daratan ke lautan..


iman xsampai setahun umor..dah 2kali bjalan dr utara ke selatan..


bkn senang nak dpt peluang main ayaq laut tengah pasang..rezeki n kebetulan tgh musim ayaq laut pasang tinggi time tu..

to be continued...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

i'm back..

salam n a very happy new year to all of u..
it takes a long time for me to get the chances to write here..
i'm so busy when i was at home with my little khalifah..iman aisy fudhail..
n now i'm back to malacca..again..3months in college n after that going for practicum..6months more to go..wow xsabarnya nak keja..n have my own money..wallaa..
just transfer photos from d phone..so many want to share..1st thing 1st okeh..=)

aidil adha 2008:

iman+abah hepi nampak..gelak sakan..

kena pegang tangan sbb asyik nak buang ja kepiah kat kpala..huhu

suka sgt gigit jari buat2 geram..tp bila dah ada gigi pandai plk xmau gigit jari sniri..amik jari ummi utk dgigit..pandai sgtla anak ummi ni kan..

iman+ummi yg sememeh d pagi raya..

mula dah dia nak tarik kepiah dia tu..hai awatla xmau sgt pakai kepiah@topi anak ummi ni..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Copyright 2010 Iman Inspirasi Ummi. Designed by : EZwpthemes.
Blogger Template Brought to you by Anshul