RSS

pelaburan yg besar..buat yg tersayang

d above picture tells everything regarding the title..iye i mean it..bagiku memang pelaburan yg besar sbb agak costly..bg org lain yg mampu small matter je la kan..hehe tp memikirkan utk kebaikan anakanda ummi yg tersayang ummi sanggup berkorban..kena berpandangan jauhla ckit..ecewah time shopping baju xkira pandangan jauh dekat plk..


just want to share with other breastfeeding mummies n at the same time career woman..meh check cukup x lagi accessories yg me beli utk nak fully bf my coming daughter n other children insyaAllah..


stok utk breastmilk storage..26 bijik botoi kesemuanya..mintak2 cukupla utk guna n recycle..me keja sekerat hari saja kira ok la kan..hehe


ni lah package set..breastpump+cooler bag+ice pack+breastmilk storage..haha beriya sunggoh..


memula ingat nak beli jenama pureen ja tp bila baca byk review xbrapa best..me pilih medela mini e..tp bagi sesapa yg guna pureen or guna tangan je pun bleh berjaya me salute la..hehe..me pun ni ja yg mampu setakat ni..xmampu lg utk freestyle ka double pumping ka..ni pun dah cukup rasanya dengan my profession..hehe

inner view..sangat2 berharap impian utk fully bf tercapai utk anak kedua dan seterusnya ni..sedih sebab time iman dulu sempat fully bf 4months ja..klau ikut stok susu tu insyaAllah la me ni 'murah susu'..time pregnant ni pun susu dah start keluar..time iman dulu 8months preggy susu mula keluar..preggy kali ni 6month plus pun dah ada susu..alhamdulillah..


milk warmer..bleh letak kat baby sitter nnt..mudah ckit keja dia..panaskan je susu..bleh guna time travel gak..mana tau time kalut2..

time brg2 smua ni smpai sgtla teruja n mcm jakun pulak..haha..

daaa...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

just for IZAN=)

lama sgt rasa xjenguk blog n tulih apa2..
sgt xdan..haha tipu..byk benda lain yg lebih penting kot..mungkin..
ok ni nak bg doa kat izan..fyi ketas doa yana ni dah lunyai..tp yg pnjg ni yana dah hafal dr ngandung iman dulu lg..sbb mcm senang nak hafal..yana tulis rumi k..elok ulang baca time ngandung ni..klau dpt hafal lagiiii baguih..utk anak dlm kandungan kita ni..sbb dia bleh dgr bila kita baca..

1) allahummahfidz waladi madama fi bathni washfihi anta shafin, la shifa'a illa shifa'uka shifa an la yuqodiru sakhoma. allahumma sowwarhu thurotan jamilatan hasanatan wa aqrijhu yauma wiladatihi sahlan wa taslima. allahummaj'alhu sohihatan kamilan hazikhon 'aqilan 'aliman zakiyan mukminan solihan mukhifan lilkhoirot. wazakiron libaitilharom. allahummahsin qolqohu wa ahsin soutahu liqira'atilquran bibarokati nabi muhammad sollallahualaihiwasallam.

2) hanatan waladat maryam, maryam waladat 'isa, ukhruj ayyuhal maulud bikhuwwatil maqbud, lahaulawala khuwwata illa billa hil 'ali yul 'azim (utk mudah bersalin)

kita berdoa kita berusaha yg terbaik moga Allah bantu kita..happy to share with u=)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~contest deliagarden~

laamaaaaaanya rasa xberblogging kan..ye sy sgt sibuk..huhu sibukla sgt kan..
ok nak join contest ni mana tau ada rezeki baby dlm perut kan..jom memeriahkan..
happy belated birthday lydia..(sy dah oder mcm2 kat lydia sbb terpikat dgn hasil kerja dia)

ok sempena birthday dia, lydia ada nak buat birthday giveaway kpd pengunjung DELIAGARDEN..here it is..

HADIAH PERTAMA adalah..............


sebuah POUCH SLING exclusive made by DELIAGARDEN!!

HADIAH KEDUA....

Cutie Green Totebag/nursing bag

ramai2la pakat terjah http://deliagarden.blogspot.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Copyright 2010 Iman Inspirasi Ummi. Designed by : EZwpthemes.
Blogger Template Brought to you by Anshul