RSS

mural n exam

minggu ni bebudak tu exam..rilek takyah wat lesson plan..tp bercakap xrilek jugak..mana taknya depa buat peksa 10-15minit dah siap pastu mulala xdok diam..pusing kiri pusing kanan..main eraser main kapaiterbang..macam2..hai anak2..td xlarat dah nak suh depa dok diam..suruh smua bangun n main simon says..terus besemangat budak2 tu..at least main sambil depa dapat blajar vocab baru..hehe sbb teacher nya dah boring nak marah asyik suh "diam" "diam"..hehe..ni la muka2 student2 comelku 3arif yg ala2 khusyuk 15minit je tu..


dah free kan this week so amik peluang buat mural seksiap kat skolah..kemarin lukih n kaler ckit..arini dah siap kaler smua..tingal nak buat outline je lagi..esok insyaAllah setel..i did on the drawing n colouring the pictures..my partner did on d wording..

haha bab mengaler memang beriya..tengah hangat pun sanggup..
taraa..inilah hasil kerja me n my partner..

ni ja yg termampu kami hasilkan buat warga sk gangsa..terimalah seadanya..=)
bes sbb my mind dpt create ayat from d word GANGSA..suka sangat reka2 mnemonic bila nak peksa kan..so hentam jelah sesuka suki hatiku..huhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::feeling::

pagi tadi baru smpai mlaka..
walaupun 2ari ja kat umah tp bahagia sgt..sbb dgn iman n hubby disisi..
ummi already miss u dear..huhu
lately ni feeling ckit n asyik teringat ja kat iman..
saba2 sat ja lagi nak abih dah..
let's enjoy d pichas=)

pakai kepiah abah dia zaman skolah dolu2..hehe mcm ustazla anak ummi ni..

dah pandai buat muka busuk2..
klau dia xmau apa2 xyahla nak pelawa or 'umpan'..selamber derk ja kata 'tamau'..hehe
iman yg xdok diam dlm keta..kdg2 xmau kat ummi nak p kat abah tgh drive...eeeuuu sabo jela..

add: today was teacher's day celebration at my school..so and so la..xmeriah sgt..cuma bes tgk persembahan student ja..dptla jgk hadiah ckit..tabung burger, balang kaca perhiasan lurve2, mini pasu bunga, bunga, pencil case n cards..thanks for all..

kita boleh terima..
kopi tanpa susu,
malam tanpa lampu,
kari tanpa lembu,
burger tanpa keju,
tetapi bukan sekolah tanpa guru.
"SELAMAT HARI GURU"

I always remember what my mum said..ajar anak orang baik2 klau kita nak org ajar anak kita baik2..senang ckp what u give u get back..klau org xbalas kat kita..insyaAllah Allah balas kat kita..samada cepat dgn lambat je..wait n see..yg penting ikhlas..=)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

TRIPLE HAPPINESS

to my dearie MAMA with lurve..
this May is really special for u..

happy birthday..
happy mother's day..
happy teacher's day..
happy happy n happy..

semoga mama dilimpahi rahmat Allah..
jasa mama pada kaklong xkan kaklong terbalas..
mama yg bersusah payah mengandungkan kaklong..
mama yg menahan jerih sakit melahirkan kaklong..
mama yg membesar dan mendidik kaklong..
trimakasih kerana menunjukkan jalan yang mana kaklong berada sekarang ni..
smpai la ni pun mama sentiasa membantu kaklong..
mama tolong jaga anak kaklong time kaklong blajar ni..
mama tolong macam2..memang xterucap xterkira..
kaklong sayang mama sangat2..
kaklong harap iman akan sayang kaklong macamana kaklong sayang mama..
kaklong nak jadi macam mama..
mama sabar mama baik..
tp kaklong kena usaha lebih lagi..
jauh lagi nak jadi mcm ma..
apapun..mama is THE GREATEST MUM IN THE WORLD..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

happy moment

besnyela dapat jalan2 dgn iman n hubby..asyik mengadap keja ja tiap2 ari..
i really need rest n i appreciate d moment..

makin geram tengok aksi2 anak ummi ni..qenyih ja kejanya..
iman ni suka sangat bila jumpa member2 sebaya dgn dia..ni dua pupu iman..
ni kat ecopark bukit merah..teruja tengok rabbit..nak sua jari dia kat rabbit tu..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

last week balik memang berbaloila walaupun penat...
blk jumaat sampai kul 2pg kat kedah..
ari sabtu tghari balik yan kampung hubby ada knuri smpai ke malamnya..
ari ahad p taiping plk knuri spupu ma..konvoi ngan famili makndak..bes gak p ramai2 camtu..sempat gak p tasik kat taiping tu jalan2..nak p zoo taiping tp org punyala ramai..kensel pastu p bukit merah..

i really love this moment...very happy n enjoyable..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sekian lama

lamanya xmenjenguk umah alam maya ni..hehe
peh dasyat betoi penangan praktikum ni kan..
diam xdiam duduk xduduk dah nak masuk minggu ke 5 praktikum dah nexwik..
cepat2la berlalu n berakhir..xsabar nak posting nak dok dgn famili..insyaAllah..

stakat ni dah 2kali kna observe..skali dgn guru pembimbing n skali dgn lecturer..okla ada yg ok ada yg xok..biasala kan byk lagi yg nak kena improve..alhamdulillah makin lama dah makin get used dgn school esp anak2 didikku yg cumil2 n naughty2 tu..huhu xlarat nak garang nak marah dah xkemananya bukan depa takut sgt pun denganku..huhu ingatkan dah cukup cengey dah upanya camtu masih dikira biasa..haha..sronok ja time buat bahan kaler2 reka2 actvt..paling segan tang buat lesson plan tu la..hehe klau bleh buat simple2 ja kan bes..yg penting cukup bahan n mengajar tu lebih penting kan..lesson plan gempak pun PnP xmenjadi buatpa..hehe xtaula betul x tanggapunku ini..

alhamdulillah result final exam pun dah release..bersyukur sgt2 tengok result tu..thanx so much utk abg yg bg sokongan time studi..doa xputus2 dari ibunda tersayang..abah yg sentiasa antar mesej bertanya ambik berat tiap2 kali abih setiap paper..adik2 dan semuala..iman yg jadi semngat paling kuat ummi utk blajar..sbb nnt ummi nak tunjuk kat iman..ummi ngan abah bleh buat, iman mesti boleh buat jugak..dan yg penting ummi nak iman dahulukan yg wajib dr sunat..dahulukan agama ukhrawi dr duaniawi..

sejak praktikum ni 2minggu skali baru balik umah..xpa bertahan sat ja lagi..sat ja nak abih dah ni..sian iman tiap 2minggu skali jumpa ummi xleh berenggang langsung..ummi p toilet pun dia qeyau..merap ja kejanya...sayang sangat kat anak ummi ni tau..doa tau bg nnt ummi keja dpt posting kat sana kita bleh dok sama2 smua ngan abah n iman..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Copyright 2010 Iman Inspirasi Ummi. Designed by : EZwpthemes.
Blogger Template Brought to you by Anshul