RSS

::to my HERO::

entry ni specially for my dearie hubby..
thanx for everything..thanks a lot abg..

aritu b4 exam..i spend 9days at home..buat shotnote kat umah..sbb pk punya pk rasa mcm xleh study kat umah sewa kat mlaka..rasa serabut tension sedey mcm2..so decide balik umah spend time dgn family sambil2 studi..alhamdulillah efektif jugakla..sbb hubby byk membantu..tlg tengok2 n uruskan iman..
hehe tgk tu aksi iman lpas dmandikan abahnya..siap berbedung bagai..layan jela..=)


ecewah tgk tu rilek ja dok atas kaki bah dia sambil fokus tgk tv..bes ja abah melayan..

tiap2 ari mkn kat luar..xmsk pon sepanjang balik study week aritu..hehe thanks bang sbb sgttttttt memahami..tetiba je rasa mcm nak amik master..padahal sbelom ni cam malas je nak sambung..huhu


ni dinner kat MAI CAFE..for me decoration kedai ni unik sbb meja mkn dia guna mesin jahit n presentation food dia best..tp rasa food dia biasa2 je..not up to my expectation..hehe sbb ingatkan cam bes sbb dpt tau psl restoran ni kat forum cari..bolehla..lunch kat restoran pokok sawa..yg msuk jln2 cari mkn tu..memang besla food dia..mskn kampung yg secukup rasa..puas sgt mkn krabu mangga, asam pedas pari, sambal keli, pajeri nenas..nyum2..

baru2 ni hubby mai mlaka..xbawak iman pun sbb nak angkut brg pindah umah..so ala2 honeymoon gakla...hehe lama dah xberdua duaan..kira ala2 pre celebration our second anniversary..me dah bg present in advance for my dearie hubby for our 2nd anniversary..sat je rasa dah 2tahun dah..hehe pray our love getting stronger n kekal ke syurga..amin..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ronda2 penang n new baby tesl


TARAAAA....presenting d second baby tesl..baby girl shik yg kiut miut..yg atas tu gambar fresh from oven..hehe shik mms kat me just after she delivered..yg bawah tu time me p melawat kat umah dia..tp baby tu xbangun pun..baek ja dok tidoq..dgr cite ramai lg yg on d way..mekna xsure dh deliver blom.adala beberapa org lg..all d best to all of u=)welcome to d club of young n vogue tesl mummies..hahaha..



ni iman kat birthday celebration anak spupu my hubby..tgk tu naek beskal org..sian iman xdak beskal..haha..walker pun xbrapa nak naik..xtaula klau beskal tu lama mana dia beminat nak naek kan..anak me ni prefer mengaktifkan dirinya merata2..p sana sini panjat sana jln kuar masuk bilik..xdok diam langsung..gmbr kat atas tu time tunggu huby smayang..syok sgtla klau ltak dia kat tempat driver..dok pulas stereng n jenguk2 luar..


ni kat pizza hut..ada sorang pekerja turajindok melayan iman..xpecaya bila bgtau iman boy..dia kata nmpk mcm girl ja..huhu anak me boy tau..muhammad iman aisy fudhail=)


aritu p penang first time naik feri dgn hubby n iman..
slalunya p ikut jambatan ja..yela p pun kalut2..
tp aritu p rilek2 p jln2 kat chowrasta borong jeruk byk2..
beli tudung bawal yg lawa n murah n baju upin ipin utk iman..


iman suka bila bg dia pkai baju tu..dok kelebek ja gmbr kat baju dia..
2 ari lpastu p penang lagi..p besdei 2pupu iman n p tgk d second baby TESL..
anak dara shik yg cute..bes sgt dpt jupa shik..sembang2 gosip2..
smpai dkat sejam dok sembang xsedar..sib baik hubby xkisah..
ralit dok sembang dgn shik dlm bilik..kluar2 tgk iman dah tertido atas riba hubby..hubby dok sembang dgn husband shik..bilala nak gather2 lg..hehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

..UPDATE..

YUHUUUUUUUUU.....
lamanya xnulih blog..
sibok la konon...ekeke..
ni bersiaran secara langsung dr umah sewa baru..
byk sgt benda nak crita...dok peram lama dah..

alhamdulillah..final exam dah pun setel..
la ni br stat practical for two days..
xstat ngajar lg..br masuk klas jaga exam..
tu pun ala2 ngajar sbb dpt jaga klas C..klas last kan..
ala2 ngajar jgkla kan..xkisahla..
tp at d first time i entered d class feel like i'm so strict..
yup i need to do so if not d pupils will b so noisy..
ye la cikgu baru mana dia nak takut kan..
siap jalan2 kat tmpt kwn borak2 asah pensel p toilet..
macam2 akai xdok diam langsung..yes this is reality i need to face in my life right now..
i love teaching..i love budak2 kecik..but challenging here n there..
xde challenging xbesla kan..haha poyos..

me dpt ajar BI klas 3A, 5A n KT 5B..
pray all d bes for me..nak kena perah otak pk INOVATIF teaching method n techniques..wallaa..huhu..
alhamdulillah d school community is so welcoming..
cikgu2 ok gb pun bleh dbawa berbincang..
me dpt guru pembimbing yg besh..
cuma student skolah tu je yg so active n lil bit noisy..tu jela yg nak kena handle..
hehe mcm2 gak side work beside teaching..normal kan..
teacher is not just teaching..MORE sideworks..haha
gb dh pesan dah aritu suh lukis@tulis something kat wall..
sports day pun bln5 ni..so get ready jelah nak berkampung kat padang..haha
byk jgkla sambutan2 bagai kan..
this weekend my school will have kemah ibadat..hehe
so nervous at first if i involve i cant go back to my hometown..
since i didnt go back last week so quite 'demam rindu' to my lil son..
dpt je tau dr ustaz tu there's not my name in d list..zup bedesup g mc beli tiket for dis coming friday..xsabarnya nak balik..nak lepas segala lelah d rumah..
sib baikla umah sewa baru ni meriah n happening gitu..hehe
so kurengla feeling2 sedey2 bagai..thanx Allah..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Copyright 2010 Iman Inspirasi Ummi. Designed by : EZwpthemes.
Blogger Template Brought to you by Anshul