RSS

akhirnya..

berakhirlah penantian selama ni..
ku dpt posting perlis..alhamdulillah..berkat rezki anak dan doa suami..
skolah mana xtau lagi..tp xkisahla mana2 pun..
aritu dah p JPN..depa kata kawasan mata ayer ada kosong..
klau dpt sana kemungkinan besar akan pindah..
so nnt akan d update my new add kot2 sapa2 nak antar kad kawen ka apa2 ka..hehe
org JPN perlis bitau 2org ja cikgu tesl masuk perlis..dia kata pelik gak cana bleh dpt sbb bln6 aritu org mintak transfer ikut suami tp xdpt pun..aku berpegang pada rezeki..Allah maha mengetahui dah setaun ku redah melaka-kedah tiap2 minggu..baguihla jpn perlis layanan baik ja..mintak2 nnt dpt skolah yang best jugak..amin..

owh smalam dpt emel dr my student 5 arif..cam xcaya ja yg antar emel tu yg paling nakal nak mati..haha sory to use that word..setiap kali masuk kelas tu klau xjerit nama dia xsahla jawabnya..xcaya pulak leh berubah jd begitu baik n polite..xla terhegeh2 mengada2 lg..ku pun xtau ku buat apa..just ngajar nk bg budak2 tu suka dgn bi..ku ni mmg jenis xreti nak sembang2 kosong dgn budak..smpai anak cikgu pun ku xperasan..smua ku treat sama ja..smua kena marah sama je..wpun ada student yg kusuka tp ku nak marah ku marah jugak..mrh nk bg pandai..marah sbb syg..ku tetap akan ingat depa sampai bila2..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

permata hati

Rindu sgt dgn anakku ni..yg sembilan bulan dok dlm rahimku dan kini dah membesar dgn sihat..alhamdulillah..
huhu wpun 2ari je lg nak blk tp rs mcm nk cpt2 je lg..
gmbr2 amik time blk 3minggu lpas..
xsbar nak blk tgk gelagat terbaru iman..hehe
gambar randomnly je ye..enjoy..

muka fresh pagi2..bangun mandi main2 mintak coco crunch+corn flake..


nak semayang tp seksi..huhu

belemoih ja dok main xbenti2..suka sgt main kat ndoi..suka buat muka camtu plk..

bergaya dgn spekmata ummi..

haha tgk tu slamba ja dia masuk main dlm tu..xpeduli kat org keliling asalkan dia dpt main..budak yg dkt dgn dia tu lg besar tp pelik apa ntah sat2 dok perati iman..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Graduation Dinner

2days more to go..hehe sat ja dah nak abeh praktikum..
ok just nak share gmbr time graduation dinner..
alhamdulillah wpun kena extend setaun tp byk hikmah n kebahagiaan yg ku dpt..
hehe enjoy d piccas..hehe recycle baju nikah ja..seb baik celuih lagi..

with d coordinator..dr annisa

with adik2 yg setahun belajar bersama2..=)

with my housemate during practicum..yg best sgt sbb menceriakan musim praktikum yg agak stress...grateful having all of u as my housemate=)

last but not least..luv u sis..remember our memorable moment together..we shared thick thin during 1st n 2nd sem rite..cpt2 kirim berita gembira k=)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cepatla berakhir..

Xtau nak mula dari mana...dah lama xmenulih..hari ni bermula dgn agak xbes bgku..hari yg suram,muram dan kelam..mood arini sama mcm cuaca kat melaka pg td..gelap pastu ujan..rasa betul2 nak teriak tp aku masih bleh btahan..gelap ja tp ujan dlm ati..mungkin klau bukak mulut bcakap trus ujan jugak kot..btahan smpai blk umah nangis sorang2 dlm bilik..ok dah..lega..hati dah sejuk..mcm ni la kan kehidupan..makin kita byk bersabar makin besar dugaan tu mai kat kita..iya sgt byk PENGALAMAN dan PENGAJARAN yg aku dpt sepanjang praktikum ni..hanya mampu berdoa moga2 ada berita baik d penghujung semua ni..perasaan buat masa la ni..cepat2lah abih praktikum..xsabarnya rasa nak cpt abih praktikum..huhu..buat kwn2 yg sudi tlg masa ku susah ku sgt3 menghargai..moga2 Allah tolong mudahkan urusan korang nanti..amin..

tp ada perasaan sedih jgkla nak abih praktikum ni sbb dh mula rapat n syg kat budak2 tu nak tinggai dah especially 5arif..yg bes dan menghiburkan kat skolah sbb ada budak2 tu jela..hepi ja dgn depa..berbaloi rasa penat buat bahan prepare macam2 utk depa yg btl2 appreciate..moga2 depa besar jadi org yg bguna..tp ada gak time tensen klau masuk klas 3arif yg xreti2 nak diam..time aku cool ok la bleh btahan lg tp mcm td dahla tgh btul2 xdak mood mulala aku pun hangin satu bdn..huhu geram ja..3arif memang btul2 menuntut kesabaran yg sgt tinggi..xsuka nak mrh sbb bila mrh jd penat..tp tpaksa mrh gak sbb xreti2 nak dok diam..ada sapa2 ada tips utk bg budak2 ni diam ckit x..lg satu yg xbes asik kena relieve..heran tul cikgu punyala ramai tp still kna relieve gak..musykil haku..

owh..lega dan alhamdulillah...smua observe dah setel..paling xleh lupa kmarinla..final observation..dah habaq dah kat depa "teacher masuk lpas rehat ganti time math..sbb pensyarah teacher nak mai..ni yg las paling penting"..risau gak takot depa masuk lewat ka kelam kabut ka..memang aku pk mcm2..bunyi ja loceng kluar rehat tahap 2 ku pun mengangkut bahan2 teaching aids belambak2 naik tingkat 4..klas depa atas skali..siap kna mintak tlg student angkat brg kmarin sbb memang xleh bwk sniri smua..sbelum ni mmg xsuka nak suruh depa angkat2 brg..xbes rs nak arah2..so smpai ja kat klas 5arif ramai ada dlm klas xp rehat..heran gak tp ku suruh depa p mkn cpt2..depa p bli roti ja mkn dlm klas..depa kata takut lewat kesian kat teacher..ku betul2 terharu..depa tnya ja nak tlg prepare apa2 x..ku pun pesanla apa2 yg patut kat depa..memang sharp 11.05 bunyi loceng rehat smua dah ready..mcm xcaya ja..madam ngan kak zizah masuk ja trus bleh stat..smua sgt behave n senyap ja tumpu perhatian..ku plk rs pelik sbb ku cakap ja kat depan xdak selang seli nak tegur suh diam ka apa ka..hehe..besla sbb depa mmg enjoy dgn lesson ala2 game n btul2 particpate dlm xtvt grup n xbising sgt pun..

yg xbes n rasa terkilan sbb ku rasa mcm lect pembimbing ku xnmpk sgt pun effort ku..yela dia puji ckp bes kreatif enjoy tp markah mcm ku xbuat apa2 je..huhu..dia ckp nak bg ku B je..agak sedihla kan..ingatkan blehla dpt A- ke..huhu ambitious sgt ke aku ni..klau aku malas or ada aspek yg memang aku xpatut dpt aku xkisah sgt..tp entahla..xtau nak pk..jiwa rasa kosong..hati rasa kosong..last2 redha jela..mungkin ada hikmah yg Allah ltak kat depan yg aku xnmpk lg skarang..moga2 skolah posting yg aku dpt nnt adalah tempat yg aku bleh tingkatkan prestasi aku utk anak bangsa..biarla jd tmpt yg gembira n bahagia cari rezki halal kat ctu..semua terserah padaNya..aku pasrah..

sesapa yg baca kat sini tolongla sama2 doakan aku dpt posting perlis or kedah..xlarat dah nak bdebar..tunggu jela kabar berita..dah mcm2 cerita dpt tp xkeluar pun lg..dah xdak nak buat apa ni mulala dok teringat anak ja..huhu dah setahun berjauhan dgn anak..harap sgt lpas ni dpt dok sama2 n dpt tgk dia dpan mata hari2..sapa mau cuba rasa apa yg aku rasa..hehe..pengalaman yg tersangatttttttttla bermakna..huhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Copyright 2010 Iman Inspirasi Ummi. Designed by : EZwpthemes.
Blogger Template Brought to you by Anshul