RSS

~update: anak2 + susu + sekolah = ummi pening~

harini first day p sekolah balik..
masih blur2..smentara nak biasakan diri balik..
macam pening2 n letih ckit (sebab xcukup tidoq...)
sapa nak suggest supplement yg seswai?pliz..

owh baru sehari p skul dah rasa nak pingsan..
kertas exam berlambak2 nak kena peksa..
esok n lusa ada kursus plak time petang kat skolah..
nak kena buat tusyen utk yr6..
dengar ura2 next yr nak kena pegang yr6..oh no!huhu

balik umah ja mcm2 keja dah sedia menanti..
owh rupa2nya bila dah ada anak 2 ni makin kalut jadinya..
buat tu buat ni sat ja dah malam..

update pasal iman:
-dah makin ok kat umah ngasuh
-sebab ada geng main dgn 'auni'
-kadang2 buat geram gak dgn adik
-tp bykkkkk sgt baik yg buat ummi kesian wpun tetap kena marah..hoho

update pasal aisya:
-kemarin try antar kat umah ngasuh teriak teruk jgk. minum susu 7auns kat sana
-arini dah ok.tinggai susu lebih ckit. 9auns pun abih licin.makin bam bam la anak ummi ni
-pandai bangun awai mcm tau2 ja ummi nak kena p keja n tinggai dia kat org
-harini start pandai nyembang bunyi2 dah dgn ummi sambil qenyih2..best2..

update susu:
-alhamdulillah susu maintain.doa sgt2 pada Allah moga susu badan cukup smpai aisya 2tahun.
-stok bln5 dah stat guna harini.stok bln4 dah habih licin.
-pagi td sambil nyusu aisya sbelah lg sambil pam dptla 5auns penuh botoi.alhamdulillah.
-kat skolah xpam sbb dah pam pg tu yg rasa bleh bertahan lg.lgpun kalut kat skolah mcm xdan.balik2 ja kena trus pam klau aisya xmau minum.
-balik skolah td trus pam sambil tgk tenet.ralit mata dok ngadap komp tup2 melimpah susu keluaq botoi.kena sambung botoi lain.dptla 8auns.alhamdulillah.rezki aisya.
-kena jaga pemakanan sbb apa yg dimakan akan effect perut anak jgk.
-rasa2nya dah start kena amik supplement.utk maintain susu badan.perlu.


biasanya mcm ni la setiap sesi mengepam.mintak2 berkekalan camni selama 2taun.



zoom ckit.ni la punca penuh camtu sebab dok ralit tgk tenet sambil mengepam.haha



ready to be frozen.xbleh simpan penuh2 tau nnt xdak ruang udara.so klau dah full kenala bahagi dua bekas.syukur pada Allah atas rezki ini anakku aisya irdina.



haaa ni dia tuan empunya susu yg semakin bam bam bolatsss..sedang menghayati saat2 indah bahagia dgn ummi.ummi syg aisya sgt2 sama mcm ummi syg abg iman..muahssss..



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

makcikrehan said...

Tahniah dah 2 anak ehh... ummiyana ni yg dulu sambung bajar buat kpli ekk...

ummiyana said...

thanks..haah btul la tu yg smbg blajar..tp bkn kpli..kena extend belajar setaun sbb pregnant anak first dulu..hehe

Copyright 2010 Iman Inspirasi Ummi. Designed by : EZwpthemes.
Blogger Template Brought to you by Anshul